Fetele si scrisul

Unii baieti se uita la fete sa aiba sani. Altii, sa aiba fund. Altii, sa nu vorbeasca mult. Unii, sa stie sa vorbeasca. Altii, la cum se imbraca. Si eu, la toate astea. Dar ma mai uit la ceva. La cum scrie o fata, daca suntem combinati. Pe mess sau in mesaje. In primul rand, ma uit la greselile de ortografie. Nu in sensul ca sunt un din ala care se crede smecher pentru ca stie gramatica la milimetru (am o amica, lucreaza la HR si i-a trimis unul saptamani bune mailuri sa-i spuna de doua virgule puse gresit in scrisoarea in care il anunta ca e respins), nu mai iau de orice virgule, de orice cratima mancata sau de „voiam – vroiam”. Dar, daca sunt combinat cu o fata, imi place sa scrie corect. Sa fie atenta la scris. Eu cred ca o tipa nu poate fi tipa cu adevarat misto daca scrie ca o cizma. Cu un milion de greseli gramaticale. Cateva, se admit, daca sunt mici sau daca nu se repeta la infinit. Sau cu un milion de cuvinte cu „k” „oo” in loc de „u”, „she fashi” sau alte asemenea. Si…fetelor, chestia e valabila si la baietii care au facut gramatica la fara frecventa. Nu anunta nimic bun.

Share This:

18 gânduri despre “Fetele si scrisul

 1. Da, sa stii ca si fetele sunt atente la cum scrieti voi ( ma rog, exista si exceptiile de rigoare ). Eu am refuzat cativa baieti pe motivul asta, dar fireste, am invocat altele. Nu poti sa-i spui unuia ca nu vrei sa iesi cu el pentru ca e agramat 😆 .

 2. Să știi că și eu mă uit la băieți / tipi, mai ales la cei pe care-i plac. Sunt cu atât mai atractivi cu cât știu să scrie corect, știi că io-s Grammar Nazi. Așa că imediat cum văd greșeli și k uuu shh -uri le scade sex-appeal-ul. :))

 3. Din pacate, nu se mai acorda prea multa importanta acestui aspect! Traim in ,,Era Aparentelor”, nu conteaza cine sunt, ci cum reusesc sa ma ,,vand” (fac placuta), drept dovada este gradul crescand de superficialitate al oamenilor, care duce la relatii dezechilibrate, divorturi si altele.

 4. Chocolate Follie, dar poţi să-i spui unuia că nu mai ieşi cu el pentru că tu preţuieşti foarte mult educaţia şi studiile şi la capitolul acesta, foarte important pentru tine, nu sînteţi pe aceeaşi lungime de undă. Bineînţeles, în funcţie de nivelul de frustrare şi de bădărănism, te-ai putea alege cu înjurături… sau nu.

  Foarte adevărată asta cu scrisul. Dar la fel de adevărat este şi faptul că un scris îngrijit prin care însă persoana nu exprimă nimic….

 5. Si eu ma uit la cum scriu oamenii, dar fara sa vreau. Si nu vreau sa ii cataloghez si sa fug de ei doar pentru ca sunt agramati, dar adevarul este ca iti vine greu sa te intelegi cu o persoana care, pe langa faptul ca nu respecta cateva reguli gramaticale de bun simt, te mai si bombardeaza cu o tona de cuvinte stilizate si neinteligibile.

  ,,k m fk?” – ar trebui sa o traduc ca ,,ce mai faci?”. Serios. Oamenii astia sunt prea cool pentru mine.

  p.s ,,pica boo” mi-e drag 🙄

 6. In primul rand, observ ca esti perfectionist.Tu cauti o fata perfecta.
  In al doilea rand, nu numai fetele trebuie sa vorbeasca si sa scrie corect. Consider ca felul de a vorbi (si implicit si modul de a scrie) are o mare importanta in imaginea pe care o face un om.

 7. „Unii baieti se uita la fete sa aiba sani. Altii, sa aiba fund. Altii, sa nu vorbeasca mult. Unii, sa stie sa vorbeasca. Altii, la cum se imbraca. Si eu, la toate astea.” 😉

  D-asta am zis ca vrei o fata perfecta, nu pentru ca vrei sa stie sa scrie corect.

 8. La faza asta sunt greșeli și greșeli.
  Sunt alea de prost bâtă.
  Și alea de tip care nu a mai făcut gramatică din clasa a opta, că a dat la profil real, și nu știe la perfecție… vorbește cât de cât corect, dar nu pune la perfecție virgule, mai stâlcește un cuvânt…

Lasă un comentariu

Close