Un singur motiv sa votez Nicusor Dan. Al dracu’ de important

La Primaria Bucurestiului o sa votez Nicusor Dan. La consilii o sa votez partidul Uniunea Salvati Bucurestiul. Al lui Nicusor Dan. Nu pentru ca il cred cumva senzational. E prost vorbitor, nu e abil si nu a condus vreodata o institutie importanta. De fapt, kil pe kil este mult in urma unui alt candidat caruia m-am gandit sa-i dau votul, Catalin Predoiu.

De ce il votez, atunci? Greu de gasit argumente dupa textul asta al Simonei Tache. Dar va spun singurul meu (mare) argument:

Un scor bun sau o victorie a lui Nicusor Dan ar fi cea mai mare palma pe care o putem da sistemului asta corupt de partide. Cel mai important motiv de stres. Un ghimpe in coaste. Ceva care sa stea mereu cu ochii pe ei. Si sa arate ca se poate si sa-i votezi pe unii care sunt curati de tot.

Sa explic putin cum vad eu lucrurile. Toate, dar chiar toate partidele care au condus Romania au facut-o dupa acelasi tipar. O triada. Incepe cu politizarea institutiilor – ajungi la putere si iti pui oamenii peste tot.

Oamenii astia dau contracte de stat (de la asfaltari la cumparare de panselute) tot „clientilor” partidelor politice, bineinteles cele mai multe fiind masluite, pe baza de parandarat.

O parte din parandaratul asta ajunge inapoi la partide, care au bani sa cumpere, intr-un fel sau altul, alegerile. Nu conteaza ca se schimba intre ele, de fapt nu se schimba nimic fundamental.

Pentru ca Romania sa ajunga acolo unde ne dorim, triada asta trebuie distrusa. Partidele trebuie obligate s-o termine cu politizarea si coruptia. N-o vor face de la sine. E nevoie sa fie fortate, sa fie ceva care le sperie sau le arata ca se poate si altfel. E nevoie sa bagam un virus in sistem.

De asta votez Nicusor Dan si USB. Nu sunt hoti si, mai important, nu sunt din sistem.

Share This:

Lasă un comentariu

Close