In marile orase, doar primarii idioti sau prea hoti nu sunt realesi

„La vremuri noi, tot noi”. Este foarte usor pentru un primar de mare oras sa fie reales si asta o sa se vada la alegerile de maine. De asta atat de multi dintre ei reusesc sa ramana pe functii, in ciuda prostiilor pe care le fac.

De exemplu, Vanghelie e primar din 2000 si la un pas sa fie reales, desi e cu un picior in puscarie. Un picior si jumatate.

De fapt, oamenilor nu le pasa prea mult ce face primarul, daca „mai pune mana”, cu conditia sa „mai faca ceva si el”.

Si de facut poate sa faca. Orice primar de mare oras are la dispozitie multe milioane de euro. La care se adauga si bani pe care ii poate lua din fonduri europene. Plus repartizari de bani de la Guvern (mai ales de la Ministerul Dezvoltarii) pentru diferite proiecte.

De asta poate sa faca parcuri care „sa ia ochii” si macar sa mentina un nivel decent de curatenie. Sa faca diverse lucruri pentru cel mai solid electorat, pensionarii, gen cluburi pentru ei, excursii si diferite alocari de bani la evenimente. Sa anvelopeze blocuri. Sa faca serbari. Sa repare scoli si sa „dea ceva” pentru elevi.

Pentru electoratul asta obisnuit cu putin, e foarte bine. Chiar daca primarul fura de rupe. Chiar daca e de acord (alaturi de Consiliul Local) cu tot felul de constructii dubioase. Chiar daca face niste monstruozitati de monumente. Chiar daca arunca banii pentru 1.000 de alte lucruri inutile. Chiar daca e in puscarie, nu e problema, vezi Chereches la Baia Mare.

Cu putin efort, poti sta primar pana la adanci batraneti.

Daca nu il ia DNA.

Share This:

Lasă un comentariu

Close