Scurt ghid de citit tampenii despre „ONG-urile lui Soros”

Daca mai aud vorba asta cu „ONG-urile lui Soros”, sunt in stare sa ma comport animalic si sa va trimit, Doamne fereste, sa cititi cate ceva inainte sa va faceti de ras pe Internet.

E ca aia cu masonii. Nu stie nimeni ce sunt, dar stie ca sunt periculosi si, eventual, domina lumea, ca au citit ei sigur pe conspiratii adevarate. com sau efemeride.

Hai sa fac putina educatie – fundatiile Soros (pentru o Societate Deschisa) sunt niste fundatii care fac o gramada de lucruri bune precum: programe pentru apararea drepturilor omului (inclusiv romi si minoritati sexuale), programe ca sa invete lumea iesita din dictatura chestii despre cum functioneaza dracu’ democratia si justitia, protejarea presei libere si a libertatii cuvantului, sprijinirea educatiei si asa mai departe.

Dau si bani pentru asta, in primul rand de la Soros, un miliardar evreu maghiar american (deci Illuminati pentru aia care oricum cred asta). Vrea el sa domine lumea? In vreo cateva decenii, nu s-a vazut! Ca orice om ambitios, dupa ce ca e putred de bogat, are si el convingerile lui despre societate (deschisa, e discipol al marelui filosof Popper) si, probabil, orgoliul sa fie cineva pe plan global. Cred ca omul a facut mult mai mult bine decat rau in lumea asta.

Da, oameni care au trecut prin fundatiile lui sau sunt/au fost la ONG-uri care au primit finantari pe anumite programe sunt vectori de opinie, iar unii ajung politicieni. Ceea ce e absolut ok, dar nu inseamna ca sunt „in slujba lui Soros”. Bine, pentru geniile care faptul ca ai trecut din intamplare pe langa unul inseamna ca esti prieten si complotist ramane „ba, asta spune ceva”.

Hai sa mai terminam cu asta cu „ai lui Soros”! Suntem in secolul 21, nu 12.

PS – Ca o mentiune speciala, stiti protestele impotriva exploatarii de la Rosia Montana? Atunci ni se spunea (la Antena 3, Evenimentul Zilei si altele) ca Soros are interese in exploatari asemanatoare, ba ca ar avea si in Rosia Montana Gold Corporation. Doar ca…vreo 70-80% din liderii de opinie erau oameni care au avut sau inca aveau legaturi (daca vreti sa le spuneti asa) cu fundatiile Soros. Logic, nu?

Share This:

Un gând despre “Scurt ghid de citit tampenii despre „ONG-urile lui Soros”

Lasă un comentariu

Close