Cum am realizat ce guverne de secol XIX am avut

Am fost mult timp in secolul XIX. Si inca suntem. Dar mi-am dat seama in ce masura (voiam sa zic hal) am fost in unele domenii doar dupa ce Guvernul Ciolos a adoptat pachetul asta de reducere a birocratiei..

Era absurd sa nu poti plati cu cardul la Fisc. Fratica, suntem in secolul XXI! Poti plati cu cardul la orice supermarket amarat. Poti chiar sa cumperi lucruri din America FARA card (prin PayPal, de exemplu). Nu era ceva prea complicat de implementat. Se putea face de vreo 20 de ani. Ar fi fost util, usor de folosit, benefic pentru stat si cetatean. Ce au pazit guvernele anterioare?

Era si mai absurd sa faci zeci de drumuri pe la zeci de institutii, sa te plimbi cu hartii dupa tine, sa pierzi ore sau chiar zile intregi pentru niste informatii pe care oricum statul le avea in bazele sale de date si pe care era usor sa le ia. Din nou, un lucru care se putea implementa cu cel putin 10 ani in urma.

As zice si ca era absurd, daca n-ar fi fost jalnic, faptul ca, la majoritatea institutiilor de stat nu puteai sa descarci de pe Internet cateva formulare simple, ci trebuia sa treci pe la cateva ghisee si sa completezi cu pixul inghesuit pe la mese pe acolo.

Daca stai sa te gandesti, e putin infricosator ce spune despre noi ca societate si despre cei pe care i-am votat dupa Revolutie. Atatea lucruri simple care nu au fost facute…

Share This:

Lasă un comentariu

Close