Este homosexualitatea un pacat? O mica incursiune in Biblie si istorie

Povestea privind casatoriile gay devine tot mai interesanta. Nu exclud sa o vedem ca tema de campanie in alegerile din toamna. Oricum, va fi o tema importanta in Romania urmatorilor ani, mai ales dupa ce Curtea Constitutionala a acceptat propunerea Coalitiei pentru Familie de interzicere a casatoriilor homosexuale indeplineste conditiile pentru exercitarea initiativei de modificare a Constitutiei

Oamenii care au semnat asta au mai multe argumente, dar toti pretind ca e vorba de morala crestina, care spune ca homosexualitatea e rea. Refuz sa ii fac prosti pe toti. Hai sa citim un articol despre homosexualitate si Biblie.

Pentru ca va stiu lenesi, am selectat eu cateva pasaje:

In Leviticus, the Old Testament book that calls homosexuality an abomination, God not only sanctions but encourages slavery. Leviticus 25:44–46, spells out rules for seizing, holding, and selling slaves. And there’s no estate tax: slaves may be kept “as a possession for your children after you, for them to inherit as property.” In Deuteronomy 21:18–21, near the passages on the abomination of same-sex relations, ancient scripture directs that a disobedient child be taken by his parents to the city gate and stoned to death.

If banning homosexuality is “God’s authority” to a modern Christian, ritual murder of children ought to be as well. So why don’t today’s Judeo-Christians believe in slavery and filicide?

In traducere, daca tu crezi in cuvantul Bibliei punct cu punct, de ce nu tii sclavi, asa cum se recomanda in Vechiul Testament, sau de ce nu iti omori cu pietre copilul neascultator?

Of course, believers of all stripes pick and choose. Liberal Christians avert their eyes from Christ’s near-absolute ban on divorce, in Matthew 5:32. Wealthy Christians ignore their Redeemer’s warning that the rich are barred from heaven, in Matthew 19:24. Most Christians would rather not know that Jesus said to give to panhandlers, in Luke 6:30. Right now, the mainly Christian leaders of the European Union don’t seem concerned that Jesus said that only helping the destitute counts in the eyes of God.

Sau de ce accepti divortul, practic interzis de Biblie? Sau de ce nu ajuti toti saracii pe care ii vezi?

De ce nu este in ordine macelarirea unor oameni din Vechiul Testament, cum ar fi canaanitii, cand Dumnezeu le comanda liderilor biblici sa rada cetatile cu totul?

Poate pentru ca e vorba de niste traditii de acum 2.000 de ani, ale unui popor din Orientul Apropiat care traia in vreme de razboi? Poate pentru ca intelegem ca atitudinea fata de homosexuali este atitudinea crestinilor fata de sex e atitudinea unei culturi mediteraneene care se luptau sa supravietuiasca si nu puteau permite ca sexul sa se „iroseasca” in altceva decat procrearea.

Nu este, totusi, putin cam mult sa ne facem legile dupa niste traditii de acum 2.000 de ani despre care multi dintre contemporanii nostri, chiar si fete bisericesti, spun ca nu ar trebui luate ad-litteram?

PS – Citesti acest lucru pe calculator datorita lui Alan Turing, geniul al matematicii. Si homosexual.

Share This:

Lasă un comentariu

Close