2 carti de dezvoltare personala care nu sunt niste porcarii

Cand aud de carti de dezvoltare personala/autoajutorare cei mai multi oameni stramba din nas. E si normal, cam 90% dintre ele sunt doar maculatura.

Sigur ca pana si ele ii pot ajuta pe unii, cei care doresc doar un „carlig” de care sa se agate si sa le dea un impuls.

Doar ca, daca esti ca mine sau precum cei mai multi oameni care citesc, adica sceptic si alergic la limbajul gen „e de ajuns sa iti doresti foarte mult si vei reusi” sau „trezeste gigantul din tine”, tot maculatura vor ramane.

Sunt insa si carti de dezvoltare personala care nu sunt porcarii, ba din contra.

Daca ar fi sa recomand doar 2 carti care te pot ajuta in viata, cariera si asa mai departe, ar fi 2 carti scrise de acelasi autor: Dale Carnegie.

Tipul asta e parintele cartilor de dezvoltare personala. Si chiar o facea ok. In loc de aiureli cum ca „Universul va lucra pentru tine daca gandesti nu-stiu-cum”, Carnegie a studiat o multime de filosofi, traditii religioase, psihologi, doctori si asa mai departe. Sfaturile sunt sanatoase, de bun simt.

Acum, cartile:

1. Secretele succesului. Cum sa-ti faci prieteni si sa devii influent

„How to win friends and influence people” in original (adaugirea din romana suna caraghios), cartea asta ar trebui citita de oricine vrea sa aiba ceva mai mult succes in viata personala sau in cariera.

Miliardarul Warren Buffet spune ca faptul ca a citit cartea asta si a participat la cursurile Dale Carnegie „i-a salvat viata”. S-ar putea ca unul din cei mai de succes oameni de afaceri din istorie sa stie ce spune.

Principiul din spatele cartii e simplu: Cei mai multi oameni isi doresc sa fie intelesi, sa fie tratati cu respect, sa li se recunoasca meritele. De obicei nu se intampla asa, iar cei care stiu totusi cum sa se comporte cu ceilalti au un avantaj important.

PS – Sunt unele corporatii in care noii angajati primesc cartea asta la angajare.

2. Lasa grijile, incepe sa traiesti

Pentru noi, cei din anul 2016, titlul poate parea cam siropos. Nu conteaza. Continutul e mai mult decat ok.

Sigur ca nu ii va ajuta cu nimic pe cei care sunt mereu relaxati si nu le pasa, pe cei care „rezolva cu o bautura” si pe cei pe care nu ii va ajuta nimic, vreodata.

Altfel, contine o multime de sfaturi de bun simt, foarte logice si usor de citit. Poate ajuta sa doarma si sa se linisteasca pana si pe un nemernic stresat si fara somn, credeti-ma pe cuvant!

Share This:

Lasă un comentariu

Close