3 materii care ar trebui studiate in scoala

De cate ori ati auzit copii spunand „invatam multe lucruri inutile la scoala”? De cate ori ati simtit asta atunci cand erati la scoala?

Eu am simtit de multe ori. Si cred ca sunt cateva materii care s-ar putea studia la scoala si care ar fi mai utile copiilor decat 90% din lucrurile pe care le invata:

1. Nutritie

Nu e intamplator ca avem atat de multi oameni cu probleme de greutate, dar si cu afectiuni cauzate de faptul ca nu stiu ce si cum sa manance. Sau ca nu stiu despre efectele alcoolului asupra lor.

Sau despre curele de slabire. Ati vazut cati oameni isi distrug sanatatea incercand tot felul de cure de slabire extreme?

Cred ca materia asta ar fi printre cele mai importante pentru a te pregati pentru viata.

2. Relationare si gestionarea emotiilor

Multi, foarte multi, cei mai multi copii nu stiu sa-si inteleaga sentimentele si nici sa le inteleaga pe ale celorlalti. De asta devin inadaptati, agresivi, depresivi si asa mai departe. Cred ca beneficiile ar fi imense ca sa pregatim altfel elevii pentru viata. Ma gandesc in primul rand la cate vieti ar fi salvate sau schimbate in bine.

3. Educatie media

Avem milioane de oameni in tara asta care ar crede orice (dar chiar orice) daca e spusa la televizor. Sau daca apare pe net, ceva de genul „Planta care te vindeca de cancer in 2 saptamani”.

Ar fi distractiv, daca lucrurile astea n-ar insemna si ca:

a) Poti fi manipulat de hoti care detin televiziuni si tin tara asta jos.
b) Se poate ajunge la lucruri grave, cum ar fi sa nu-ti vaccinezi copilul pentru ca ai citit tu vreo prostie pe Internet. Nu doar ca ii pui lui viata in pericol, dar o pui si pe-a altora.

PS – Sigur, e bine sa inveti despre multe lucruri, sa ai cultura generala. Dar e si mai bine sa inveti despre lucruri care sunt cu mult mai importante pentru tine.

Share This:

Lasă un comentariu

Close