Iubiti Romania? N-o mai furati dracu’

Am o repulsie fata de nationalism. Nu fata de patriotism, adica atasamentul real, sanatos, fata de tara ta, de lucrurile care te leaga de ea, dorinta sa faci ceva bun pentru ea (si pentru ca inseamna ceva bun si pentru tine). Nationalismul, in schimb, presupune sa urasti (sau macar sa fii ostil fata de) alte tari, popoare, etnii. Sa alegi conflictul. Sa „tragi cu ai tai” deasupra a orice, chiar si a legii. Chiar daca ai tai fura un popor intreg.

Noi avem nationalismul hotesc: „Nu ne vindem tara”, „Dar de ce vin strainii sa…?”

Cea mai tare insa e nesimtirea (ca altfel nu pot sa-i spun) latrata acum de PRU, acel partid de hoti, borfasi si tampitei care „il asteapta pe Victor Ponta”.

Noul lor slogan este: „Aparam capitalul romanesc”. Sa mori tu? Care capital romanesc, ala din IT pe care nu l-a lasat Ghita (noul membru al PRU) sa se dezvolte punand laba pe toate licitatiile posibile? Sau capitalul lui Ghita? Capitalul romanesc ala pe care il jefuiti, pe care nu il lasati sa se dezvolte? Pe care il taxati de il rupeti, pe care il blocati cu birocratia asta sufocanta pe care doar Guvernul Ciolos a mai inceput sa o elimine?

Dar nu e doar la ei. Mai toate partidele isi aduc aminte ca „iubesc Romania” cand e vorba de luat niste voturi. „Mandri ca suntem romani”, zicea Ponta. Crin Antonescu zicea si mai multe si mai isterice, chiar nu trebuie amintit.

Doar ca pare ca niciunul dintre astia care „iubesc Romania” nu s-au gandit sa faca un lucru simplu pentru ea: Sa nu mai fure, sa nu mai sprijine hoti, sa nu mai lase tara asa cum este. Doamne fereste, sa faca ceva pentru ea, ceva consistent.

Vin alegerile. Sa vedeti invazie de „iubitori de Romania”! Ai zice ca suntem cea mai iubita tara de pe Pamant. Iubitorii astia, din aproape toate partidele, vor lua o multime de voturi. Destule ca sa fure pentru alti 4 ani.

Share This:

Lasă un comentariu

Close