Blaga sub control judiciar: O „tectonica” pentru politica din Romania

Urmarirea penala pentru trafic de influenta a lui Vasile Blaga, co-presedintele PNL, care a si fost pus sub control judiciar, este cel mai important eveniment politic al toamnei. Cateva motive:

– Destabilizeaza serios PNL. Daca la PSD se trec usor cu vederea dosarele penale si chiar condamnarile (presedintele Liviu Dragnea are una definitiva), la PNL lucrurile nu stau asa. Prim-vicepresedintele Ludovic Orban a trebuit sa demisioneze imediat dupa ce a inceput urmarirea penala impotriva lui.

– Daca Blaga isi da demisia din functia de co-presedinte, urmeaza o perioada de convulsii pentru PNL. Cine are greutatea (politica) sa-l inlocuiasca pe Blaga? Cat de greu va fi procesul ala? Ce se va intampla cu filialele din vechiul PDL care aveau o relatie indelungata cu Blaga? UPDATE: Intre timp si-a dat demisia.

– Daca nu isi da demisia, PNL va avea de suferit din punct de vedere electoral. Nu mult. Dar si 2-3 procente pierdute sunt de ajuns cat sa se asigure de o opozitie glorioasa. Nu mai vorbim de faptul ca da apa la moara PSD, care poate sa spuna ca „si la ceilalti e ca la noi”.

Share This:

Lasă un comentariu

Close