Cazul Blaga. Sau cum caracatita iti confisca banii si democratia

Cazul lui Vasile Blaga, co-presedintele PNL urmarit penal pentru finantarea ilegala a campaniei din 2009, e un caz-scoala pentru circuitul asta de bani si coruptie care ghideaza politica din Romania.

Dai banu’ pentru finantarea campaniei partidului, partidul castiga, tu iti poti numi oameni in fruntea unor institutii de stat (in contul banilor dati). Asa e la TOATE partidele mari. PSD, PNL, PDL au procedat toate la fel.

Banii ti-i recuperezi, ca seful ala de institutie pus de tine o sa dea niste contracte de stat firmelor tale (desi probabil nu pe numele tau). Faci si cateva milioane profit.

Avand atatia bani, ai televiziuni, cumperi opinii, platesti consultanti scumpi, cumperi sclavi de presa, dai milioane de pui, sticle de ulei pentru voturi samd. Confisti democratia.

Sistemul se regenereaza,chiar daca oamenii dispar le iau altii locul.

Asta in timp ce unii dintre noi poarta discutii stupide despre doctrina, nu stiu ce declaratie a nu stiu carui politician, vreo declaratie a ambasadorului rus, vreo gluma a nu stiu carui deputat sau ministru, vreo amenintare inventata despre Soros si strainii care ne iau raul-ramul.

Share This:

Lasă un comentariu

Close