Cum l-a creat propaganda pe „inamicul Soros”

Daca ii asculti pe unii politicieni, Soros e inamicul public numarul 1. Se vorbeste de „propaganda lui Soros”, partide sustinute de Soros, site-uri, ONG-uri si asa mai departe. Se vorbeste chiar ca Soros „vrea sa puna mana pe Romania”. Am mai spus ca e o mizerie in Scurt ghid de citit tampenii despre ONG-urile lui Soros.

Dar care e rostul sau? De ce tot vorbesc despre Soros?

Dincolo de faptul ca nu exista nicio dovada si niciun motiv serios sa-l acuzam pe Soros de ceva ilegal sau macar imoral in Romania (asta inseamna sa nu tinem cont de declaratiile unor mascarici politici din care unii, culmea, care au beneficiat de burse Soros, precum Mirel Palada), trebuie sa existe un scop pentru care miliardarul american e acuzat de te-miri-ce.

Care e scopul? Scopul e sa ai un tap ispasitor. Ceva care sa acopere coruptia ta, a partidului tau (PSD, PRU). „Da, ai nostri fura, dar macar nu vor sa dea Romania strainilor”. Teama de „celalalt, strainul” e adanc inradacinata in societati precum cea romaneasca. Nu mai vorbim de strainul care vrea sa puna mana pe tara, sa ii ia independenta sau sa o conduca. Nu mai vorbim de strainul de origine evreiasca si maghiara pe deasupra. Nu mai vorbim de faptul ca termenul „din umbra” ii incita pe cei care vad conspiratii peste tot.

Sigur, pe George Soros nu-l afecteaza. Dar ii poate afecta pe cei pe care ii asociezi cu Soros, adica partide (Uniunea Salvati Romania) si diverse voci anticoruptie. Ei sunt tinta in perioada asta pentru ca ei pot sa strice jocurile politice (adica sa impiedice o guvernare PSD-ALDE). Sau pentru ca sunt parte a luptei anticoruptie care baga atat de multi politicieni dupa gratii.

E nevoie de „inamicul Soros”, nu?

Masina de propaganda, incepand cu Romania TV si continuand cu postacii de partid bine orientati sau chiar cu politicieni vizibili gen Victor Ponta sau Bogdan Diaconu., bate moneda pe „oamenii lui Soros”. Fara sa spuna cum sunt ei ai lui Soros sau ce anume a facut Soros rau.

E cartea lor. Doar nu o sa vorbeasca despre Sebastian Ghita, nu?

Share This:

Un gând despre “Cum l-a creat propaganda pe „inamicul Soros”

  1. Adevarat grăiţi, cand treaba nu merge cum trebe’, e nevoie de un ţap vinovat. Care-i musai sa fie „străin”. Iar daca mai e si evreu si ungur si cu bani … Ţinta mai bună nu poti gasi ca s-o fluturi prin faţa ochilor bizonului – fie el mioritic sau de altă extractie.

Lasă un comentariu

Close