USR si semnaturile: O situatie care poate sa decida soarta alegerilor

1usrUniunea Salvati Romania (USR), micul partid al lui Nicusor Dan si Clotilde Armand, se straduieste din greu sa stranga semnaturile pentru a se inscrie la alegerile parlamentare. La ora asta are aproape 130.000 si trebuie undeva spre 200.000 in cateva zile.

Miza este mare nu doar pentru ei, ci si pentru viitorul politic al Romaniei urmatorilor ani. Daca Uniunea Salvati Romania intra in Parlament cu macar scorul de acum din sondaje (undeva spre 10%), sunt sanse mari sa formeze o majoritate de guvernare cu PSD iar Dacian Ciolos sa continue ca premier al Romaniei.

Daca USR nu intra in Parlament, PSD si ALDE (plus UDMR si, de ce nu, chiar si PMP printr-o sustinere tacita) au sanse uriase sa formeze Guvernul. Fara Dacian Ciolos premier, evident.

Aici se joaca. Presedintele Iohannis, premierul Ciolos, o buna parte a presei si societatii civile, chiar si PNL, toti spera la un scor cat mai bun al USR in alegeri. Evident, PNL spera ca acest scor nu-i va „fura” prea mult din al sau, dar realizeaza (tarziu de tot) ca fara USR un guvern PSD e foarte greu de impiedicat. Cam toti realizeaza. Probabil de asta USR deja primeste o infuzie serioasa de imagine de la membri ai Guvernului, ba chiar e aproape sigura candidatura a cel putin 2 ministri pe listele sale (Cristian Ghinea si Dragos Pislaru).

De asta e atat de importanta participarea USR la alegeri. Si de asta atacul asupra sa va fi sustinut, cu povesti despre oamenii lui Soros si asa mai departe.

Share This:

Lasă un comentariu

Close