Nu mai e gluma! Stirile despre „cancerul vindecat miraculos” devin periculoase

Odata cu Internetul si mai ales retelele sociale, avem o explozie a informatiei. Ai la dispozitie mii de articole pe care le poti citi in fiecare zi. Doar ca nu toata informatia e informatie.

Sunt sute de site-uri in Romania care raspandesc stiri precum: „Cancer vindecat miraculos doar cu suc de sfecla” sau „Bea ceai de bla-bla si vei scapa de toate durerile de inima si de penumonie”. Le stiti, le vedeti zi de zi in feed-ul de Facebook, distribuite de cele mai multe ori de persoane naive.

Problema e aceeasi ca in cazul Olivia Steer. Se raspandesc informatii periculoase. Multi oameni le cred. Nu e vorba doar de cei cu scoala putina. Sa nu uitam ca Gyuri Pascu credea ca poate sa se vindece „cu lumina” si evita medicii. Si daca le cred, tin seama de ele. S-ar putea ca oamenii astia sa renunte la medicamente si sa incerce sa se vindece „naturist”. Asa a facut si Steve Jobs. A aflat ca are cancer si a intarziat aproape 2 ani operatia, incercand tot felul de leacuri. N-au mers. Peste cativa ani si doua operatii a murit.

Am putea spune „dar noua ce ne pasa?” Pai ar trebui. Nu doar pentru ca nu vrem sa vedem oameni murind sau suferind din cauza asta. Ci si pentru ca unele boli s-ar putea raspandi pentru ca au fost „tratate” cu ceai de musetel. Si ar putea ajunge si la noi.

Share This:

Lasă un comentariu

Close