DNA intra in Biserica. Va gasi mizerie

teodosieArhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanul (zis Spagoveanul), a fost pus sub control judiciar de DNA pentru falsuri legate de fonduri europene si alte infractiuni.

Cazul e spectaculos pentru ca, in general, procurorii se tin departe de fetele bisericesti, mai ales de cele de rang inalt. De fapt, singurul caz la nivel inalt pe care il retin il implica tot pe Teodosie, care a vandut un loc de preot unui jurnalist sub acoperire. Cumva, a reusit sa scape basma curata. De altfel, si atributiile DNA nu se extind de obicei in zona asta, nefiind implicat statul in cele mai multe randuri, iar celelalte parchete sunt, probabil, mai „blande”.

BOR este, dupa mine si nu numai dupa mine, un ghem de coruptie si interese. Cam toata lumea stie cum se repartizeaza parohiile, cum cresc averile bisericesti si alte alea. Stiu chiar povestea unui preot care tragea cu dintii, cu interventii si cadouri, pentru a mai ramane preot inca 6 luni desi depasise varsta de pensionare. Din motive lumesti.

Sa amintim si de celebrul preot cu Maseratti? Si de multe, multe alte fete bisericesti care traiesc pe picior mare? Sa amintim cati bani trebuie sa dai la nunti si inmormantari, nefiscalizati?

Daca inaltii ierarhi ar trebui sa depuna declaratii de avere ca si parlamentarii, ar avea multe lucruri de justificat. Dar se pot gasi si asa. Coruptia si opulenta Bisericii vor trebui stopate la un moment dat.

Share This:

Un gând despre “DNA intra in Biserica. Va gasi mizerie

  1. Am asa un feeling ca e doar o furtuna intr-un pahar cu apa. Biserica e stat in stat si nu doar la noi, peste tot in lume. Acest caz este singular, sa nu ne imbatam cu apa rece.

Lasă un comentariu

Close