La cum arata sondajele, Basescu poate sa decida soarta alegerilor

1basescuAr putea fi cea mai tare gluma a alegerilor parlamentare din 11 decembrie: PMP, partidul lui Traian Basescu, sa fie cel care inclina balanta intr-o parte sau alta.

Un 5 la suta obtinut in alegeri ar fi suficient si, conform sondajelor, chiar pe acolo este. Fuziunea cu UNPR si candidatura lui Traian Basescu au „saltat” putin partidul, cat sa intre in Parlament.

Sondajele arata cam asa: 38-40% PSD, 28-30% PNL, vreo 6-7% ALDE (probabil aliat PSD) si vreo 10-12% USR (probabil aliat PNL). UDMR, care se poate alia cu oricare dintre ele si poate fi si scoasa din ecuatie, va merge alaturi de invingator, DUPA stabilirea premierului, deci e un factor pe care, daca ne referim strict la competitia dintre 2 tabere, il putem scoate din ecuatie.

PMP-ul poate inclina balanta intr-o parte sau alta, cu un 5-6%. In ce parte? Basescu se poarta ca si cum ar fi mai apropiat de PSD si ALDE. Cel putin la capitolul anti-justitie, e clar. Asta desi electoratul sau e anti-PSD.

Dar mai e un calcul. Multi dintre parlamentarii PMP ar fi de la vechiul UNPR sau „oaste de stransura”, oportunisti dubiosi gen Stefan Florescu la Bucuresti. Oameni care pot schimba rapid tabara, „pe persoana fizica”, pentru a construi o majoritate, cel mai probabil cu PSD.

Ce ziceti, cum ar fi ca intrarea PMP in Parlament sa decida soarta alegerilor?

Share This:

Lasă un comentariu

Close