Jocul cinic al PSD

Camera Deputatilor, controlata de PSD, e pe care sa adopte mega-mariri de salarii fix inainte de inceputul campaniei electorale.

E clar ca maririle sunt facute pentru campania electorala. Si intr-o actiune coordonata cu sindicatele. Problema e ca nu prea sunt bani pentru ele. E foarte greu sa gasesti vreo 4 miliarde de LEI din senin. Mai ales ca avem niste angajamente luate fata de Uniunea Europeana sa mentinem deficitele sub 3% din PIB. Ar ajunge la 4.4% cu masurile astea. Nu mai vorbim de faptul ca, in cel mai probabil caz, masurile incalca legi precum cea a responsabilitatii bugetare care spune ca nu pot fi promovate legi care maresc cheltuielile de personal ale aparatului bugetar cu mai putin de 180 de zile inainte de terminarea mandatului Guvernului.

PSD si ALDE stiu ce fac. Daca masurile trec, beneficiaza electoral. Daca masurile sunt blocate (la Curtea Constitutionala) de Guvern sau Presedintie, PSD si ALDE beneficiaza electoral si mai mult. Vor putea spune „am vrut sa dam, dar ticalosii astia s-au opus. Apropo, votati-ne!”

La fel e si cu eliminarile de taxe (cele 102) propuse de Dragnea. La fel si cu legea conversiei creditelor luate in franci elvetieni.

Daca vorbim doar de maririle de taxe, probabil ca masurile vor fi blocate. Joci responsabil, ii costa electoral pe cei care sunt asociati ca imagine cu tine (USR, PNL, Ciolos). Avantaj PSD si ALDE. V-am mai spus de ultima rabufnire a acestui Parlament. E un joc periculos si cinic.

Share This:

Lasă un comentariu

Close