Cine se gandea ca initiativa anti-casatorii gay o sa favorizeze PSD?

PSD vrea referendum pentru interzicerea casatoriilor gay organizat in ziua alegerilor. PNL e cam obligat sa vrea, altfel pierde electorat. Interzicerea prin Constitutie, ca oricum casatoriile gay sunt interzise prin lege.

E si firesc sa vrea, poate fi un „glont de argint” electoral. Electoratul PSD e cel mai anti-casatorii gay. In timp ce PNL ar pierde o parte din electorat daca ar sustine un asemenea referendum (dar oricum mai putin decat ar pierde daca nu ar sustine), la PSD este exact invers, ar putea chiar castiga.

Ar fi si canalizata discutia de la alegeri, nu va mai avea legatura cu economie, coruptie si buna guvernare. Va fi primul sir de alegeri despre ce le permitem unor oameni care fac sex altfel decat noi, majoritatea. La fel cum a facut cu maririle de salarii cu iz electoral, PSD „baga mortu’n casa” adversarilor politici.

Stiti care este ironia? Strangerea de semnaturi pentru interzicerea prin Constitutie a fost sustinuta, mai discret sau mai pe fata, de o multime de oameni anti-PSD. Acum li se intoarce in fata. Pentru ca asa se intampla cand deschizi Cutia Pandorei.

Share This:

Lasă un comentariu

Close