Mofturi la vot: Sa nu va duceti, are cine sa mearga!

tumblr_nn3o07mz2t1qfnj85o1_400Daca ar fi alegeri la care ar candida Lenin si Stalin, as merge. As vota cu Lenin, probabil. As merge la orice nenorocita de alegere posibila, atat timp cat e alegere. As sti sa fac diferenta, pentru asta folosesc cutia simpatica pe care o port pe umeri. Si o diferenta de 0.1% sa fie intre candidati, as merge si as vota pe ala care are avantajul de 0.1%.

Esti cetatean, ai o responsabilitate! Sigur, doar in cazul in care nu te doare in cur de ce se intampla. Bineinteles, ai si dreptul asta. Nu are nimeni nicio problema cu tine, doar sa nu te plangi ca „nu se face” si sa-i innebunesti pe toti cu revolta ta si cu solutiile tale fanteziste.

Stiti care e faza? Romania incearca de vreo 150 de ani sa se modernizeze. Sa dea inainte. Poti ajuta la treaba asta? Da, prin mai multe lucruri, printre care si votul. Ai mai multe rele? Votezi raul mai mic. Stiu povestea cu „m-am saturat sa votez raul mai mic”. Stiu, toata lumea s-a saturat. Dar votand raul mai mic faci ceva impotriva raului mai mare. Atat cat poti. Nu suntem in filme aici.

Lipsesti de la vot, ajuti raul mai mare. Hai sa nu mai fim atat de pretentiosi!

Vad mereu oameni care spun „as vota cu aia, sunt anti-„celalalt partid”, dar au un candidat care m-a deranjat cu nu-stiu-ce”. Sau „nu-mi place pozitia lor pe subiectul X”. Glumiti, fratilor? De cand am devenit atat de pretentiosi? Da-o-n ma-sa de treaba, aici nu ne alegem pe cineva alaturi de care sa traim toata viata, dam doar un vot! Alegem rece, ne folosim capacitatea intelectuala, atat cat o avem. Ce atatea mofturi?

Esti 80% de acord cu ei? Voteaza naiba cu ei! Altfel votezi, implicit, cu ceilalti, cu care nu esti de acord deloc. Pentru ca un vot al „celorlalti”, oricare ar fi ei, o sa conteze dublu. Si pentru ca vor avea o sansa in plus cei care sunt CEL MAI DEPARTE DE TINE CA IDEI SI VALORI.

Am mai spus-o si o mai spun: Poti, ca om cu putina substanta cenusie in cap, sa faci o diferenta intre partide, nu sunt toate EXACT LA FEL. Nu o sa dai lovitura decisiva pentru progresul patriei, dar o sa ajuti si tu asa cum poti, cu un efort minim.

Stiti ce? Unii asteapta vreun partid de ingeri cu trompetele pentru a vota. Orice le pute, orice e „impotriva principiilor lor”. Pun intrebarea: E mai potrivit cu principiile tale sa cresti sansele unor mafioti pentru ca nu te duci la vot? Sau te misca doar emotia, astepti sa se intample ceva care sa-ti activeze inima pentru ca a-ti folosi creierul la rece nu e atat de cool?

Frate, asta e democratia, alegi ceva APROXIMATIV pe lungimea ta de unghi. Atat timp cat alegi. Altfel, no problem, aleg altii in locul tau (inclusiv daca iti anulezi votul). Tocmai ai ajutat „raul cel mare” fara sa fi votat pentru el. Mai cinstit era sa fi votat „raul cel mare” direct. Asa ajuti sistemul.

Sursa foto

Share This:

Lasă un comentariu

Close