Problema cu Ciolos: Nu lipsa implicarii, ci netransformarea intr-un lider inspirational

dacian-ciolosPNL-ul e putin suparat pe Dacian Ciolos pentru ca premierul nu s-a prea implicat in campania lor electorala. Ciolos, de altfel, e prins intre promisiunea sa ca nu va candida si nevoia de a se implica de partea PNL si USR daca vrea sa continue in fruntea Guvernului.

Doar ca, pentru cele doua partide (si nu numai, de altfel), problema cea mai mare nu este ca nu apare Ciolos mai des la evenimentele lor electorale, desi, ca o paranteza, Ciolos mentine o ambiguitate si o verticalitate fortata care nu este necesara in contextul de acum. Stim ca e cu PNL si USR, ar trebui sa-si asume cu toata gura, nu doar cu jumatate!

Problema cea mare este ca, desi a condus un Guvern care a avut multe rezultate bune si a initiat schimbari importante, Ciolos nu a reusit sa fie LIDERUL CARE INSPIRA.

Care inspira in masa, caci inspira si asa, insa doar o felie „subtire” a electoratului. O felie si mai mare are incredere in el, dar asta nu se transfera neaparat in voturi pentru PNL sau USR.

Poate pentru ca „viziunea transmisibila” a lui Dacian Ciolos in privinta dezvoltarii Romaniei nu este atat de clara. „Platforma” sa este destul de schematica si in niciun caz explicata suficient. Dupa lansarea acestei platforme, Ciolos nu s-a mai batut sa o promoveze.

Cum sa inspire ceva oricum destul de subtire cand NU O ADUCI MAI MULT IN ATENTIE?

Intelegeam (partial) sa nu faca o campanie deschisa pentru PNL si USR, dar daca tot a lansat acea platforma, trebuia sa se „tina de ea”.

Cum sa inspire Ciolos cand limbajul sau trece doar pe jumatate sticla? Da, vezi ca omul e modest, cu bun simt, dar este el un om care sa dea senzatia „in masa” ca are o viziune care sa imbunatateasca vietile cetatenilor sau sa „rada” multe din relele societatii romanesti?

Ar fi nevoie de mai mult „populism sanatos”, adica de un atac frontal, dur si, mai important, pe intelesul romanului de rand, la adresa sistemului de hotie si clientelism care afecteaza Romania. Ciolos e fie prea politicos, fie nu e suficient de dur pentru ca apelul sau sa „sparga” barierele.

Abia asta e marea problema pentru partidele care il sustin.

Share This:

Lasă un comentariu

Close