Cum l-au inlocuit pe Iohannis :)

Totul a inceput in vara lui 2016. Klaus Iohannis era in vacanta in Florida cu Carmen. Tocmai venea dupa o zi frumoasa, in care se prajise la soare si ii povestise consoartei pentru a 15-a oara cu ce fata intrase Ponta la el in birou dupa ce pierduse prezidentialele. O zi frumoasa, dar cu ceva neobisnuit. Parca simtea ca in aer pluteau lucruri ciudate, chiar voia sa ii spuna sotiei, dar fiind ardelean, sas si Iohannis, i-ar fi luat prea mult si a renuntat.

Si de atunci…..frateee!

La baie s-a auzit un zgomot ciudat. Scurt. Electronic. Prevestitor de rele. Ca un fior rece pe sira spinarii.

– Draga, mergi tu sa vezi ce se intampla?

Dupa doar 15 minute, seful statului roman intra in baie. Dupa doar cativa pasi ajunge in mijlocul incaperii. Din nou zgomotul ala ciudat, aproape obsesiv.

Si, deodata, fulgerator, podeaua ii fuge de sub picioare, un zgomot ii face urechile sa il doara, iar ultimul lucru pe care il vazu fu lumina becului din camera care se tot indeparta.

Iohannis ateriza pe ceva moale. Isi dadu seama ca o trapa se deschisese si alunecase pe un fel de tobogan. Destul de comod, de altfel.

In timp ce incerca sa se dezmeticeasca si sa recupereze sentimentul de spaima care inca era la capatul trapei, cativa barbati in costume negre il luara cu mare grija, isi cerura scuze in engleza si il dusera intr-o incapere. Klaus remarca mirat ca fu asezat pe o canapea cam prea comoda pentru ceea ce parea a fi o rapire prezidentiala.

In camera intra atunci un alt tip, despre care isi dadu seama ca este seful. Si ca e american.

– Domnule presedinte, incepu tipul in engleza si cu miscari studiate pentru a linisti si fi convingator….

…regretam ca a trebuit sa facem asta. A fost singura solutie.

– Ce inseamna asta, domnilor?, zise Iohannis de parca era in campanie, la dezbaterea cu Ponta de la Rares Bogdan si trebuia sa ridice tonul un pic artificial.

– Domnule presedinte, numele meu este Tom Fakkinmooveet si sunt seful Operatiunilor Speciale Transprezidentiale CIA pentru Europa de Est.

– Domnule presedinte, continua barbatul in timp ce-si strangea umerii si deschidea bratele cu palmele in sus intr-o miscare indelung exersata, mi-e teama ca trebuie sa va inlocuim.

– Poftim? Iohannis fu intrigat pentru prima data in viata. De fapt, acum intelese ce inseamna intrigat cu adevarat.

– Domnule presedinte, sunteti un tip ok. Dar romanii v-au ales pentru alte lucruri. Vor sa iesiti la bataie, sa va miscati, sa cecherap scandalul, sa miscari strategice, sa…

– Stimate domn, zise Iohannis, eu sunt alesul romanilor, o putere straina nu se poate implica…

– Excelenta voastra, raspunse americanul, ordinul a venit intr-adevar de la presedintele Obama, dar solicitarea e romaneasca. Un grup secret si foarte puternic de lobby, romanesc, denumit „Exasperarea”, il preseaza de prin vara lui 2015 pe liderul nostru sa ia masuri, sa ajute Romania.

Excelenta, continua abrupt Tom, v-am clonat. Am creat un Iohannis identic, insa mult mai inteligent si mai combativ. Pentru deruta, va vorbi tot ca dumneavoastra.

…Domnia voastra, continua agentul fara sa-l lase pe Iohannis sa-l intrerupa, puteti ramane in Florida cu doamna Carmen pana in 2024, cand se termina al doilea mandat. Puteti vizita cate plaje si locuri doriti, aveti 1 milion de dolari la dispozitie si un staff alocat. Trebuie doar sa va schimbati numele si sa va lasati mustata. Clona va face toata treaba in locul dumneavoastra. Se va implica mai ales dupa alegeri.

Ce ziceti, domnule presedinte, sunteti de acord?
Iohannis avu un zambet larg. Se grabi sa dea raspunsul.
……….
Cel putin eu nu am alta explicatie pentru schimbarea suferita de Iohannis.

Share This:

Lasă un comentariu

Close