5 personaje care vor strica orice protest

Au facut senatorii o nefacuta cu legea gratierii, au reinceput si protestele.

Ca la orice protest, printre oamenii cu scaun la cap (de obicei majoritatea), gasesti si unii care, de obicei pentru ca nu se gandesc prea mult inainte sa deschida gura, „strica” protestele.

O modesta lista:

1. Cei care spun „Cum fara violenta? Rupeti-i, bateti-va cu jandarmii!”

Sa indemni la violenta e cea mai proasta idee.

In primul rand pentru ca in fata ta stau jandarmii. Ce faci, ii bati, dai cu pietre in ei? Pai bai tampitilor (voiam sa spun stimati incitatori), oamenii aia isi fac doar datoria. Ce vrei, sa se dea la o parte si sa renunte la slujba lor? Cum isi vor creste copiii, cum vor trai?

Mai departe, daca se intampla ceva cu jandarmii aia? Daca unul dintre ei moare intr-o bataie de genul asta? Ai putea sa-i privesti copilul in ochi?

In al doilea rand, violenta discrediteaza protestele. Cei mai multi oameni din tara asta nu sunt infierbantati si incrancenati, vor doar sa traiasca in liniste si se tem de violenta.

Cu ale cuvinte, daca vrei sa faci praf protestul, fi violent! Daca ai mai multa minte, nu.

2. „Sa zicem si de gazele de sist, copiii abandonati in anii ’80 si dropiile de stepa”

O alta cale buna sa „spargi” un protest e sa diluezi mesajul. Adica sa nu protestezi fata de subiectul de la care a pornit. In 2013, la protestele fata de (iata, acelasi subiect) amnistie si gratiere, erau niste pusti care, sincer, mie imi pareau platiti pentru ca nu erau genul care sa fie interesati, ci niste cocalari cu ghiuluri, de fiecare data cand se striga impotriva gratierii, incepeau si ei cu „Salvati Rosia Montana” si scandari anti-corporatii.

3. „Hai sa protestam doar duminica sau, mai bine, peste vreo 2 luni”

Cand nu mentii presiune constanta pe cei impotriva carora protestezi nu ai cum sa iti atingi scopurile. Despre asta e vorba la proteste, nu sa apara un grup de oameni o data la o saptamana.

4. „A, nu mai vin daca vine si nu-stiu-cine”

Ar trebui inventata o noua categorie: Mofturosul de proteste. Ala care zici iese la o bere si vrea sa-si aleaga tovarasii de baut. A, vin si „stangistii/dreptacii/bulumacii” aia? Atunci nu mai vin.

Prietene, se presupune ca erai nemultumit de un subiect, nu de altii care sunt nemultumiti si ei.

5. Aia care vor sa te plimbe pe la mama dracu’

Cea mai buna cale sa faci oamenii sa nu mai vina la proteste e sa-i duci pe te miri unde. „Hai sa nu mai stam doar la Universitate, sa mergem si la iesirea spre Magurele sa le strigam oamenilor sa iasa! 20 de kilometri? Nici nu-i simti”

Share This:

Lasă un comentariu

Close